Lucjan

Wiek5 lat
Stan zdrowiazdrowy

Lucjan jest 5letnim, wykastrowanym, zaszczepionym, eleganckim i kulturalnym kotem. Ostatnio miał wyczyszczone zęby,lśnia białością.Został odratowany od niechybnej śmierci na ulicy przez starszą panią jako mały kociak.Teraz znów szuka domu. Jego pani umarła nagle, zaopiekowała się nim tymczasowo 90letnia staruszka.Nie może u niej zostać na zawsze, ponieważ jej zdrowie na to nie pozwala.

Szukamy dla Lucjana starszej pani,która będzie go kochała i dbała o niego. Potrzebujemy dla niego spokojnego domu. Lucjan źle się czuje przy psach, kotach, nie lubi ,,tłamszenia”  i bezustannego podnoszenia na ręce. Wtedy umie drapnąć i woli uciec, niż pozwolić na zbyt intensywne pieszczoty. Przychodzi sam się przytulać kiedy chce, śpi cichutko z opiekunką całą noc. Korzysta z kuwety, chodzi za swoją nowa babcią krok w krok. Nie miałczy, nie niszczy, uwielbia opalać się na słonecznym parapecie. Szukamy dla niego domku niewychodzącego, od maleńka mieszkał w mieszkaniu.
Lucjan nie zawinił niczym,to nieszczęście sprawiło,że został sam.

Kontakt z opiekunem

Karina Medrala