Maja

Aż trudno uwierzyć, że ten kot był bezdomny. Gdyby nie relacja naszej wolontariuszki, która dokarmiała mamę Mai i jej rodzeństwo możemy napisać, że kotka urodziła się 8 miesięcy temu. Mama to zwykły dachowiec a ojciec nieznany ale po futerku Majeczki można wnioskować, że był rasowy. Kotka mieszkała w Cieszynie na terenie dawnych koszar. Została wyłapana do sterylizacji. W trakcie rekonwalescencji po zabiegu okazało się, że bardzo szybko się oswaja a zabrana do domu wolontariuszki pozwala się głaskać, przytulać i brać na ręce. Wzorcowo korzysta z kuwety i śpi w łóżku. Pozwoliła też wyczesać sobie futerko. Została zaszczepiona i odrobaczona. Przebywa w domu tymczasowym w Ustroniu. 606 911 687

Wiek
Gatunekkot