Astor

Wiek6-7 lat
Rasamix
Umaszczenieczarno - biały
Stan zdrowiaogólnie w dobrym stanie , ma wrodzoną wadę jednej gałki ocznej , oko nieprawidłowej wielkości ,lekko zapadnięte ,z widocznym gruczołem łzowym, z tego powodu nie odczuwa dolegliwości i nie wpływa to na jego kondycję zdrowotną
waga:                   12 kg
sierść:                  długowłosy-sierść delikatna , jedwabista , wymagająca pielęgnacji
umaszczenie:      czarno-biały
szczepienie:        tak
kastracja :            tak
krótka historia : w 2016 roku przywieziony do schroniska , zabrany po dwóch latach pobytu do Domu  Tymczasowego przez wolontariuszkę Stowarzyszenia “Pomagajmy Czworonogom” opis charakteru : Astor to bardzo spokojny ,miły i zrównoważony pies, przyjacielsko nastawiony do ludzi oraz innych  psów , w nowych sytuacjach nieco zalękniony . W mieszkaniu czuje się bardzo dobrze , uwielbia spacery ale nie wymaga dużej ilości ruchu , to typ pieska domowego , lubi wylegiwać się i drzemać w swoim legowisku lub na fotelu. Zachowuje czystość ,chętnie przychodzi do człowieka i prosi o uwagę i głaskanie ale nie jest nachalny . Spokojnie chodzi na smyczy , nie ciągnie . Nie stwarza żadnych problemów.
idealny dom :      mieszkanie lub dom
dzieci:                  nie miał kontaktu z małymi dziećmi
psy :                     tak
koty:                     nie sprawdzono