PILNIE POSZUKUJEMY DOMÓW TYMCZASOWYCH !!!

Dom tymczasowy

Nasze Stowarzyszenie, tak jak i zapewne inne tego typu instytucje, boryka się z wieloma problemami… Jednak największym z nich jest permanentny brak domów tymczasowych!!!
Chciałabym przybliżyć Państwu jak ważną rolę pełni dom tymczasowy, czym jest i jak można nim zostać.
Dom tymczasowy to prywatne mieszkanie lub dom, w którym zwierzaki trafiające do naszego Stowarzyszenia mogą spokojnie czekać na swoje nowe rodziny. To również miejsce, gdzie uczą się życia z człowiekiem.
Wiele osób boi się wziąć pod opiekę psa lub kota, którego przecież właściwie nie zna.Często też są to zwierzaki skrzywdzone, przerażone lub chore. Uwierzcie jednak, że wolontariusze posiadają doświadczenie, które pozwala dobrać odpowiedniego zwierzaka do tymczasowego opiekuna i warunków, jakie może zapewnić. To również państwa decyzja i wybór! Poza tym możecie na nas liczyć 24 h na dobę.
Każdy kto choć raz zdecydował się na taką formę pomocy,wie ile radości to daje. Obserwowanie postępów, zdobywanie zaufania, miłości takiego zwierzaka jest przeżyciem nie do opisania!!!
A gdy nadchodzi ten dzień, dzień, gdy dzwoni Wolontariuszka z informacją o znalezieniu domu, jest  zarazem szczęśliwą jak i bardzo wzruszającą chwilą. Z jednej strony przecież o to chodziło aby znaleźć nową rodzinę, a z drugiej równa się to z rozstaniem. To trudny moment, duże przeżycie. Jednak myśl, że to dzięki nam to zwierzę przeżyło i ma szanse na nowe, szczęśliwe życie dodaje sił ! Trzeba sobie powtarzać, że musimy zrobić miejsce dla kolejnej biedy potrzebującej pomocy!!! Zdjęcia oraz informacje z nowego domu są ogromną pociechą i satysfakcją 🙂 Wiemy wtedy, że realnie pomogliśmy, że dzięki nam, bezdomne zwierzę znalazło DOM. Spróbujcie, nie pożałujecie!!!
Nasze Stowarzyszenie finansuje wszelkie potrzeby zwierząt, leczenie, profilaktykę oraz karmę. W razie potrzeby zapewnia również pomoc behawiorysty. Z niczym nie zostaniecie sami.
Chcesz zostać domem tymczasowym, ale jeszcze się wahasz, czy też chciałbyś o coś zapytać? Dzwoń śmiało lub napisz do nas. Tel.606 911 687, 515 801 605 lub wyślij smsa.
Możesz sprawdzić jak działamy na naszej stronie na FB- Pomagajmy psom z cieszyńskiego „Azylu”  ZAPRASZAMY !!!