pies Łatek

Fundacje czy Stowarzyszenia powołuje się aby pomagać zwierzętom bezdomnym ale czasami spotykamy się z takimi sytuacjami, że pomocy potrzebują zwierzęta, które mają właścicieli. Właścicieli z którymi są bardzo emocjonalnie związane. Często takie osoby nie posiadają środków na sterylizację czy kastrację lub leczenie. Rozwiązanie mogłoby się wydawać takie proste, odebrać psa czy kota i przekazać do schroniska. Ale brak pieniędzy czy złe warunki mieszkaniowe nie są podstawą do odebrania psa jeżeli nie dzieje się mu krzywda.

W jednym małym pokoju mieszkało troje dorosłych osób oraz pies, suczka i szczeniaczek.

Szczeniak trafił pod opiekę naszej wolontariuszki i po przebadaniu przez lekarza weterynarii bardzo szybko znalazł dom i kochających ludzi. Dorosły pies został już wykastrowany(w kołnierzu) a sterylizacja czeka jeszcze suczkę. Serdecznie dziękujemy darczyńcom za przekazanie na ten cel 250zł