Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt "AS" - Animals Security

Nugat

Szukamy domu stałego lub tymczasowego!
Bardzo zależy nam na znalezieniu domu dla NUGATA, piesek dotychczas nie miał łatwego życia, został odebrany interwencyjnie z domu gdzie psy żyły w tragicznych warunkach. Odebrano wówczas ponad 30 psów i większość z nich już dawno mieszka pod opieką nowych rodzin. NUGAT czeka, jego szanse są mniejsze. Nugat jest psem niewidzącym.
Oto co pisze o nim schronisko:
„Wesoły Nugat – pies w typie sznaucera szuka domu. Choć nie widzi, zadziwiająco dobrze sobie radzi. A radości życia można się od niego uczyć. Coraz bardziej lubi spacery, jest ciekawy światai innych psów, na które raczej pozytywnie reaguje. Trudny dla niego jest moment zakładania szelek i smyczy,ale po pierwszych krokach, zaczyna cieszyć się wędrówką i kontaktem z człowiekiem. Gdy już nabierze zaufania, okazuje się typem pieszczocha.”
Nugat, pies, urodzony w 2017 roku, długowłosy, średniej wielkości, w kłębie ma około 45 cm. Znaleziony 29 grudnia 2018 roku w Milówce.

Data adopcji17/07/2024
Wiek4 lata
Rasamieszaniec, mały
Umaszczenieczarno-biały